Αρχική - Ελλάδα

Ελλάδα

Ξύπνα! Ξεπουλούν τις παραλίες μας!Sign the petition

Ακούγεται εξωφρενικό, αλλά αυτό το καλοκαίρι ίσως να είναι το τελευταίο που θα μπορούμε να χαρούμε ελεύθερα τις Ελληνικές παραλίες! Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει εγκληματικό νομοσχέδιο για να ξεπουλήσει τις παραλίες μας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αν αυτό περάσει, τα παιδιά μας θα κληρονομήσουν μια Ελλάδα με τσιμεντωμένες παραλίες, που κάθε σπιθαμή τους θα ανήκει σε εταιρίες και πρόσβαση θα έχουν μόνο όσοι πληρώνουν. Έχουμε όμως μια ευκαιρία να αποτρέψουμε αυτό το έκτρωμα πριν είναι πολύ αργά.

Οι Υπουργοί Οικονομικών και Τουρισμού νομίζουν ότι το σχέδιο τους μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Έχει όμως ήδη αρχίσει να γιγαντώνεται ένα κίνημα αντίδρασης. Το τελευταίο πράγμα που θέλει η κυβέρνηση λίγο πριν τις Ευρωεκλογές είναι μια τεράστια κατακραυγή από χιλιάδες πολίτες που θα ξεσκεπάσει το σκάνδαλο. Αν δημιουργήσουμε ένα τσουνάμι διαμαρτυρίας, μπορούμε να σταματήσουμε το σχέδιο νόμου πριν φτάσει στη Βουλή και να προστατεύσουμε τις ομορφιές της χώρας μας για τις επόμενες γενιές.

Περισσότερα: Ξύπνα! Ξεπουλούν τις παραλίες μας!

Επιστολή Σπουδαστών Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου

Σημείωση: Οι σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου έχουν ξεκινήσει συλλογή υπογραφών για το παρακάτω κείμενο που στοχεύει στην αναβάθμιση της Σχολής τους και την επίλυση πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι - όπως και κάθε λογικός άνθρωπος - στον δίκαιο αγώνα τους και καλούμε και εμείς από την πλευρά μας το λαό του νησιού να στηρίξει την προσπάθειά τους

Προς: Βουλή των Ελλήνων
Δήμο Τήνου
Περιφερειακό σύμβουλο Τήνου
Πάρεδρο τοπικού συμβουλίου Πανόρμου
Ημερήσιο και τοπικό τύπο

 

 

Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου

 

Στον Πύργο Τήνου λειτουργεί το Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου, μια τριετής σχολή που ιδρύθηκε το 1955 με σκοπό τη διδαχή της καλλιτεχνικής μαρμαροτεχνίας.

Η Σχολή Καλών Τεχνών, η μοναδική σχολή μαρμαροτεχνίας στην Ελλάδα, έχει βγάλει σημαντικούς μαρμαρογλύπτες που παράγουν εξαιρετικό καλλιτεχνικό έργο και καλύπτουν μια σειρά έργα παγκόσμιας σημασίας με συντήρηση, όπως, π.χ., αυτά της Ακρόπολης.

Παρόλα αυτά οι σπουδαστές αντιμετωπίζουν οξυμμένα προβλήματα για τα οποία μέχρι σήμερα, αδιαφορούν οι τοπικές αρχές του νησιού και οι εκάστοτε κυβερνήσεις επανειλημμένα αρνήθηκαν να τα επιλύσουν.

Τελευταία μάλιστα υπάρχουν εξελίξεις (συμμετοχή μητροπολίτη στη Σχολική Επιτροπή), που προκαλούν ερωτήματα ως προς την κατεύθυνση που επιχειρείται να δοθεί στο περιεχόμενο της σχολής και είναι εύλογη η ανησυχία των σπουδαστών και της τοπικής κοινωνίας.

Η Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών Πύργου παραθέτει τα σοβαρότερα προβλήματα και διεκδικεί την επίλυσή τους.

  • Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός της Σχολής, νόμος 3136/1955 (ΦΕΚ 35 Α’ / 16-02-1955).

  • Να υπαχθεί η Σχολή Καλών Τεχνών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • Χρηματοδότηση της Σχολής από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • Άμεση πλήρωση της οργανικής θέσης ΠΕ γλύπτη που παραμένει κενή πάνω από ένα χρόνο.

  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου διδακτικού προσωπικού

  • Υλικοτεχνικές υποδομές με βάση τις ανάγκες της σχολής

  • Επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς της Σχολικής Επιτροπής που άλλαξε πρόσφατα (άρθρο 50, Ν.4301/2014) και τοποθετήθηκε ο Μητροπολίτης ως μέλος της, για τον διορισμό των καθηγητών.

  • Αναβολή στρατιωτικής θητείας λόγω σπουδών και για τους σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών.

  • Δικαίωμα των σπουδαστών για φοιτητικά εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

  • Δωρεάν σίτιση – στέγαση για όλους τους σπουδαστές.

 

 

Πύργος Τήνου 20 / 11 / 2014

Διαγραφή του Χρέους, Τώρα!Πηγή: Πρωτοβουλία Διαγραφή του Χρέους, Τώρα!

Η προτεραιότητα που αποκτά η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους επιβάλλει την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση διαγραφής του δημόσιου χρέους. Πρώτα και κύρια, του μέρους του χρέους που οφείλεται στην Τρόικα και τους μηχανισμούς της και υπερβαίνει το 70% του συνολικού δημόσιου χρέους.

Περισσότερα: Διαγραφή του Χρέους, Τώρα!

Το μνημόνιο 3 μεταφρασμένο

από το www.thepressproject.gr 

Για αλλαγές/ανανεώσεις δείτε την ειδική σελίδα του thepressproject.gr  

Η μετάφραση του Μνημονίου ΙΙΙ 

Η μετάφραση του Συνοδευτικού κειμένου στρατηγικής.

 

 

Τι απέγινε η γενιά του Πολυτεχνείου

(Πάντως δεν μαζεύει χόρτα)

του Δημήτρη Παπαχρήστου

Όσο ζει και υπάρχει του Πολυτεχνείου η λεγόμενη γενιά, παίρνει δύναμη και εφόδια από το σταθμό ανεφοδιασμού και οι νεότεροι παίρνουν φόρα –μάζωμα το λέγαμε μικροί–, για να εκτιναχθούν στο μέλλον χωρίς να προσπερνούν το παρόν που με τη σκληρότητά του τους καθηλώνει αλλά και τους αναγκάζει να αντιμάχονται.

Περισσότερα: Τι απέγινε η γενιά του Πολυτεχνείου

Υποκατηγορίες

Συντονιστικό Κυκλάδων