Αρχική - Ελλάδα - Άρθρα

Άρθρα

Διαγραφή του Χρέους, Τώρα!Πηγή: Πρωτοβουλία Διαγραφή του Χρέους, Τώρα!

Η προτεραιότητα που αποκτά η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους επιβάλλει την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση διαγραφής του δημόσιου χρέους. Πρώτα και κύρια, του μέρους του χρέους που οφείλεται στην Τρόικα και τους μηχανισμούς της και υπερβαίνει το 70% του συνολικού δημόσιου χρέους.

Περισσότερα: Διαγραφή του Χρέους, Τώρα!

Τι απέγινε η γενιά του Πολυτεχνείου

(Πάντως δεν μαζεύει χόρτα)

του Δημήτρη Παπαχρήστου

Όσο ζει και υπάρχει του Πολυτεχνείου η λεγόμενη γενιά, παίρνει δύναμη και εφόδια από το σταθμό ανεφοδιασμού και οι νεότεροι παίρνουν φόρα –μάζωμα το λέγαμε μικροί–, για να εκτιναχθούν στο μέλλον χωρίς να προσπερνούν το παρόν που με τη σκληρότητά του τους καθηλώνει αλλά και τους αναγκάζει να αντιμάχονται.

Περισσότερα: Τι απέγινε η γενιά του Πολυτεχνείου

Πως οι φασίστες της ΧΑ εξασφαλίζουν τη μείωση του μεροκάματου

Πολλοί εργοδότες ισχυρίζονται πως ‘’οι μετανάστες είναι φτηνότεροι και πιο πειθαρχημένοι, ενώ οι έλληνες ζητάνε πιο πολλά, αλλά βγάζουν και γλώσσα’’. Και ποια είναι η απάντηση της Χρυσής Αυγής; ‘’Αυτό, αφήστε το  σε μας. Και τα λιγότερα θα δεχτούν και τσιμουδιά δε θα βγάλουν’’. Αντίθετα, το σύνθημα που προβάλλει η αριστερά και το εργατικό κίνημα ‘’Ίσα μεροκάματα και δικαιώματα σε έλληνες και μετανάστες’’, δεν αποτελεί μόνο ηθική υποχρέωση διεθνισμού και της αλληλεγγύης. Είναι  και απαραίτητο όπλο, ενάντια στους εργοδότες, που επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τους μετανάστες για μείωση των εργατικών αποδοχών.

Περισσότερα: Πως οι φασίστες της ΧΑ εξασφαλίζουν τη μείωση του μεροκάματου

Ουφ! Σωθήκαμε...

Υπήρχαν χιλιάδες Έλληνες που πριν από τις εκλογές πίστευαν πως η Ελλάδα καταστρέφεται. Υπάρχει κάποιος τώρα που πιστεύει πως σώθηκε; Πως όλο αυτό το σύστημα των πολιτικών που διαβουλεύεται για να κυβερνήσει το κάνει για τη σωτηρία; Όταν κάποιος βλέπει στον ύπνο του ότι πέφτει στο κενό, ο τρόμος του είναι πραγματικός. Δεν έχει σημασία το ότι αυτό που ζει είναι ένας εφιάλτης.

Την αξιολόγηση μπορεί να την κάνει όταν ξυπνήσει. Μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος έζησε τον τρόμο ενός εφιάλτη. Της Ελλάδας και του ίδιου, φυσικά, που πέφτει στο κενό.

Περισσότερα: Ουφ! Σωθήκαμε...

Ωχ! ένας φασίστας!

Του Κωνσταντίνου Πουλή από το thepressproject.gr


Καλώς τα δεχτήκαμε. Οι χθεσινές εκλογές δίνουν ποσοστό 6,97% και 21 έδρες στους φασίστες, προς μεγάλη έκπληξη των πολιτικών των κομμάτων εξουσίας. Οι τελευταίοι, εδώ και καιρό εκτιμούσαν δημοσκοπικά ότι χάνουν ψήφους προς τα (ακρο)δεξιά και αδίστακτα υιοθέτησαν ρατσιστικά επιχειρήματα, πιστεύοντας ότι θα προλάβουν τη διαρροή ψηφοφόρων και ότι θα εκτρέψουν τη συζήτηση από τα οικονομικά, που δεν ήταν το δυνατό τους χαρτί.

Περισσότερα: Ωχ! ένας φασίστας!

Συντονιστικό Κυκλάδων