Αρχική - Κόσμος

Κόσμος

Οι Ισλανδοί ψήφισαν πάλι ΟΧΙ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Το ότι οι Βίκινγκς δεν δείλιαζαν στις μάχες των πολέμων είναι πασίγνωστο. Αυτό που μαθαίνουμε, όμως, τώρα είναι ότι οι απόγονοί τους δεν δειλιάζουν ούτε μπροστά στις κάλπες! Αγνοούν επιδεικτικά τον υφέρποντα φόβοπου συχνά συνοδεύει εκλογικές αναμετρήσεις, αν κρίνουμε τουλάχιστον από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Ισλανδία.

Οι ευρωπαϊκές εφημερίδες είχαν προεξοφλήσει τη νίκη της γοητευτικής 37χρονης δημοσιογράφου Θόρα Αντοουρσντόουτιρ. Όχι φυσικά για τα ωραία της μάτια, αλλά για τις πολιτικές θέσεις της. Η Αρνοουρσντόουτιρ υποστηριζόταν από τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της πρωθυπουργού Σίγκουρδαντόουτιρ – μια κυβέρνηση που χαρακτηρίζεται από υποτελή στάση απέναντι στις πιέσεις της Βρετανίας και η οποία είχε αποπειραθεί να φορτώσει στις πλάτες των Ισλανδών χρέη των ισλανδικών τραπεζών στο εξωτερικό ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Περισσότερα: Οι Ισλανδοί ψήφισαν πάλι ΟΧΙ

ΝοτιοΕυρωπαίοι...

Το παρακάτω βίντεο δημιουργήθηκε από Πορτογάλους με σκοπό να προβληθεί στη Γερμανία..Οι ομοιότητες με μας μόνο τυχαίες δεν είναι...

Η προβολή του βίντεο στη Γερμανία ακυρώθηκε επειδή κρίθηκε  "πολιτικά επιζήμιο". 

Απαγόρευση διαδηλώσεων ενάντια στις τράπεζες - Φρανκφούρτη

Ενώ στην Ελλάδα πληθαίνουν οι φωνές για περιορισμό των διαδηλώσεων, πέρα από το πνίξιμο στα χημικά, την αστυνομική βία και την ενεργοποίηση μπαχαλάκηδων ύποπτης προέλευσης, στη Γερμανία πάνε ένα βήμα παρακάτω.

Μεταφέρουμε από τη Ναυτεμπορική.

Περισσότερα: Απαγόρευση διαδηλώσεων ενάντια στις τράπεζες - Φρανκφούρτη

Δημοφιλείς πλάνες για την κρίση χρέους - Rosa Luxemburg Institute

To Γερμανικό Ινστιτούτο Rosa Luxemburg κυκλοφόρησε την αναθεωρημένη έκδοσή του για την κρίση χρέους στην Ευρώπη. Τίτλος της έκθεσης είναι "Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τις Ελληνογερμανικές σχέσεις στην κρίση, αλλά δεν τολμάνε να σας πουν" και μπορείτε να την προμηθευτείτε από εδώ

Περισσότερα: Δημοφιλείς πλάνες για την κρίση χρέους - Rosa Luxemburg Institute

Πώς βοηθάμε τους Γερμανούς

Από ρεπορτάζ της Γερμανικής κρατικής τηλεόρασης.

Δεν χρειάζεται σχόλια - το ρεπορτάζ τα λέει όλα από μόνο του.

Περισσότερα: Πώς βοηθάμε τους Γερμανούς

Υποκατηγορίες

Συντονιστικό Κυκλάδων