Αρχική - Κόσμος - Ειδήσεις

Ειδήσεις

Οι Ισλανδοί ψήφισαν πάλι ΟΧΙ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Το ότι οι Βίκινγκς δεν δείλιαζαν στις μάχες των πολέμων είναι πασίγνωστο. Αυτό που μαθαίνουμε, όμως, τώρα είναι ότι οι απόγονοί τους δεν δειλιάζουν ούτε μπροστά στις κάλπες! Αγνοούν επιδεικτικά τον υφέρποντα φόβοπου συχνά συνοδεύει εκλογικές αναμετρήσεις, αν κρίνουμε τουλάχιστον από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Ισλανδία.

Οι ευρωπαϊκές εφημερίδες είχαν προεξοφλήσει τη νίκη της γοητευτικής 37χρονης δημοσιογράφου Θόρα Αντοουρσντόουτιρ. Όχι φυσικά για τα ωραία της μάτια, αλλά για τις πολιτικές θέσεις της. Η Αρνοουρσντόουτιρ υποστηριζόταν από τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της πρωθυπουργού Σίγκουρδαντόουτιρ – μια κυβέρνηση που χαρακτηρίζεται από υποτελή στάση απέναντι στις πιέσεις της Βρετανίας και η οποία είχε αποπειραθεί να φορτώσει στις πλάτες των Ισλανδών χρέη των ισλανδικών τραπεζών στο εξωτερικό ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Περισσότερα: Οι Ισλανδοί ψήφισαν πάλι ΟΧΙ

Απαγόρευση διαδηλώσεων ενάντια στις τράπεζες - Φρανκφούρτη

Ενώ στην Ελλάδα πληθαίνουν οι φωνές για περιορισμό των διαδηλώσεων, πέρα από το πνίξιμο στα χημικά, την αστυνομική βία και την ενεργοποίηση μπαχαλάκηδων ύποπτης προέλευσης, στη Γερμανία πάνε ένα βήμα παρακάτω.

Μεταφέρουμε από τη Ναυτεμπορική.

Περισσότερα: Απαγόρευση διαδηλώσεων ενάντια στις τράπεζες - Φρανκφούρτη

Πώς βοηθάμε τους Γερμανούς

Από ρεπορτάζ της Γερμανικής κρατικής τηλεόρασης.

Δεν χρειάζεται σχόλια - το ρεπορτάζ τα λέει όλα από μόνο του.

Περισσότερα: Πώς βοηθάμε τους Γερμανούς

Οδηγίες του '96 για τις κυβερνήσεις του σήμερα

Το 1996, ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) δημοσιεύει στο 13ο τεύχος του επίσημου περιοδικού του, CAHIERS DE POLITIQUE ÉCONOMIQUE (στα Γαλλικά), ένα άρθρο του Κρίστιαν Μόρισον με τίτλο «Οι δυνατότητες πραγματοποίησης των διαρθρωτικών αναπροσαρμογών»(στα Αγγλικά).

Περισσότερα: Οδηγίες του '96 για τις κυβερνήσεις του σήμερα

ACTA - Το τέλος της Ελευθερίας του Internet

Στις 26 Ιανουαρίου 2012, επικυρώθηκε στην Ιαπωνία από διεθνείς αντιπροσωπίες το σχέδιο ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), με τις διαπραγματεύσεις να γίνονται μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, σχεδόν στα κρυφά. 

Περισσότερα: ACTA - Το τέλος της Ελευθερίας του Internet

Συντονιστικό Κυκλάδων