Αρχική - Εμείς

Εμείς

Η διακήρυξή μας

Οι αντιλαϊκές πολιτικές, που εφαρμόζονται στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο εδώ και χρόνια, για κάποιους αποτελούν μονόδρομο. Οδηγούν, όμως, αποδεδειγμένα, στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Ο περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας του κοινωνικού κράτους, η διαρκής υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και των δομών της δημόσιας υγείας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας προωθούνται αβίαστα από αυτούς που νοιάζονται για την σωτηρία της πατρίδας». Είναι, πλέον, προφανές ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις αποτελούν απλώς το πολιτικό προσωπικό που, εκτελώντας εντολές, προωθεί τα συμφέροντα της χρηματοοικονομικής και βιομηχανικής ελίτ και εξασφαλίζει την εδραίωση και αναπαραγωγή του διαχειριστικού μοντέλου του καπιταλισμού και στη χώρα μας.

Δημιουργείται, λοιπόν, σε όλους μας η ανάγκη επικοινωνίας και οργανωμένης δράσης ενάντια στις αντιλαϊκές αυτές πολιτικές. Είμαστε πολίτες που σκεπτόμαστε ελεύθερα και αρνούμαστε να παραδοθούμε. Γι’ αυτό το λόγο, επιχειρούμε τη δημιουργία μιας συλλογικής οντότητας με το όνομα «Δράση Πολιτών», διατηρώντας ο καθένας μας την αυτονομία του μέσα σ’ αυτή.

Βασικός στόχος μας είναι η ανατροπή κάθε πολιτικής που εκμεταλλεύεται τους λαούς και οδηγεί στην εξαθλίωσή τους. Να σταματήσει οριστικά η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αγωνιζόμαστε για την οικοδόμηση της αλληλεγγύης μεταξύ όλων των πολιτών και τη στήριξη όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Θεωρούμε απαραίτητη την αξιοποίηση όλων των εργαλείων που παρέχει το Διεθνές Δίκαιο, για τη διαγραφή του χρέους. Χρέος, που χρησιμοποιείται από τις κυβερνήσεις ως άλλοθι για την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών και για την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.

Η επίτευξη των στόχων αυτών είναι οπωσδήποτε δύσκολη και χρονοβόρα, δεν είναι, όμως, ουτοπική. Έχοντας αποδεχθεί ότι η αλλαγή είναι μια μαζική διαδικασία, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την συγκρότηση ενός, όσο το δυνατόν, μαζικότερου κινήματος. Επιδιώκουμε, μέσα από ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, να συνειδητοποιήσουμε όλοι την παρούσα κατάσταση και τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτήν.

Τέλος, προωθούμε την οργάνωση μόνιμης γενικής λαϊκής συνέλευσης με ανοιχτό κάλεσμα προς κάθε πολίτη και συλλογικότητα που βρίσκεται στην Τήνο.

Πύργος - 12/03/2012

  

debtocracy

Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου η ομάδα μας προέβαλε στον Πύργο το ντοκυμαντέρ Χρεοκρατία (Debtocracy) των Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη. 

Περισσότερα: Πύργος - 12/03/2012

Έντυπη Δράση #2

Το δεύτερο τεύχος της εφημερίδας μας κυκλοφόρησε τον Φλεβάρη του 2014.

Διαβάστε το παρακάτω:

 Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα

 

Μποϊκοτάζ Ισραηλινών προϊόντων κ’ εταιριών που στηρίζουν το φασιστικό Ισραήλ

Συγκέντρωση υγειονομικού υλικού και φαρμάκων για την Γάζα!

Πρωί της 8ης Ιουλίου, η ειδησεογραφία της ημέρας… «Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής ξεκίνησαν τη Δευτέρα μια ολονύκτια εναέρια επίθεση στη Γάζα, βομβαρδίζοντας πέντε σπίτια αμάχων […] ενός έτους βρέφος και παιδιά τραυματίστηκαν στην επίθεση της περιοχής Zeitoun ανατολικά της Γάζας». Ένας πατέρας ανασύρει το βαριά χτυπημένο παιδί του… Οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο πολλές, «χτύπημα αμάχων», «ανθρώπινες ασπίδες της Χαμάς» και η χειρότερη «Πάντα γίνονταν αυτά εκεί κάτω και θα συνεχίσουν να γίνονται…συμφέροντα!» ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΥΤΑ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ!!! Τί σημαίνει αυτό; Η κατάσταση στην Παλαιστίνη και στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί κάποιο είδος φυσικού φαινομένου που πρέπει να το αποδεχτούμε αναντίρρητα; Τι είναι; Τα μελτέμια της Τήνου που προκαλούν απαγορευτικά και αποκλεισμό του νησιού μας για μία έως μερικές μέρες;
Ο αποκλεισμός της Γάζας – από γης, θαλάσσης και αέρος- από το 2006 και η πολιτική του αμείλικτου Ισραηλινού Aπαρτχάιντ στην Παλαιστίνη είναι αποτέλεσμα των αδηφάγων επεκτατικών βλέψεων του Ισραήλ με την πλήρη στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ και της ΕΕ (πετρέλαιο!) και συναίνεσης των απολυταρχικών καθεστώτων του Αραβικού κόσμου.
Το Ισραήλ, στην περιοχή της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας προχωρά κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερο σε:
1.       Μαζικές εκτελέσεις Παλαιστίνιων μέσω βομβαρδισμών άμαχου πληθυσμού, ακόμα και με απαγορευμένα από τις διεθνείς συνθήκες όπλα (βόμβες λευκού φωσφόρου...),
2.       Εκτοπισμό των Παλαιστινίων, με συνεχή εποικισμό των τελευταίων παλαιστινιακών περιοχών είτε επεκτείνοντας τους ήδη χτισμένους, είτε χτίζοντας νέους.
3.       Συλλήψεις, βασανιστήρια και ισόβιες φυλακίσεις σε λευκά κελιά όσων αντιστέκονται,
4.       Εμπάργκο εμπορικό που οδηγεί σε έλλειψη φαρμάκων, τροφίμων, ρουχισμού κτλ.
Στην ουσία η Λωρίδα της Γάζας αποτελεί ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου έχουν βρει καταφύγιο οι εκτοπισμένοι παλαιστίνιοι και ζουν (τρόπος του λέγειν) εγκλωβισμένοι και αποκλεισμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο 1,8 εκατομμύριο άνθρωποι και μάλιστα συχνότατα χωρίς τα στοιχειώδη για τη διαβίωση τους (τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, νερό, ηλεκτρικό); Η πυκνότητα του πληθυσμού στην Γάζα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο είναι 4167 άνθρωποι!!! Σκέτη κονσέρβα! Κάθε βόμβα που πέφτει έχει σκοπό τον αφανισμό των αμάχων και κυρίως των παιδιών!
Πώς είναι δυνατόν κάτω από αυτές τις συνθήκες να μη δημιουργηθεί η ένοπλη Παλαιστινιακή αντίσταση και οι συνεχής προσχώρηση σε αυτήν νέων που θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους;
Από τις 8 Ιουλίου, συνεχίζοντας τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, το ισραηλινό κράτος χτυπάει αδιακρίτως, ακόμα και τα σχολεία των Ηνωμένων Εθνών, στα οποία έχουν καταφύγει πάνω από 150.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι, αφαιρώντας τους και την ελάχιστη αίσθηση ασφάλειας, αλλά και νοσοκομεία παίδων και βαριά ασθενών, ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό. Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 1800, όπου το 85% είναι άμαχος πληθυσμός, ο αριθμός των δολοφονημένων παιδιών ξεπερνά τα 430 !-και αυξάνεται όσο συνεχίζεται η περισυλλογή των πτωμάτων μέσα από τα ερείπια - και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 7.500!!
-           Ενώνουμε τις φωνές μας με τους διαδηλωτές (ανάμεσά τους και Ισραηλινοί δημοκρατικοί πολίτες, διανοούμενοι, αντιφρονούντες, αντιρρησίες συνεί-δησης, αλλά και… βαθιά θρησκευόμενοι!) από όλο τον κόσμο ενάντια στα εγκλήματα του Ισραήλ κατά των αμάχων της Γάζας.
-           Ζητάμε να σταματήσουν άμεσα οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ, να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να πάψει να είναι η μεγαλύτερη φυλακή του Πλανήτη, να γκρεμιστεί το τείχος του αίσχους!
-           Προχωράμε σε Μποϊκοτάζ Ισραηλινών προϊόντων και εταιριών που στηρίζουν το φασιστικό Ισραήλ (http://quadraro.deviantart.com/art/Boycott-Israeli-Goods-255187450)και στη συγκέντρωση υγειονομικού υλικού και φαρμάκων για την Γάζα!
 
Η συγκέντρωση του υγειονομικού υλικού και των φαρμάκων γίνεται σε όλα τα φαρμακεία και στο κέντρο υγείας Τήνου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6909085678
 
Οικονομική ενίσχυση μπορεί να κατατεθεί στους λογαριασμούς:
1.    “Ένα Καράβι για τη Γάζα” http://www.shiptogaza.gr, Υπεύθυνος της Συλλογής Οικονομικής Ενίσχυσης για το νοσοκομείο Αλ Ντούρα, Πέτρος Στεργίου, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της Πρωτοβουλίας.
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας: IBAN/ GR22 0110 1290 0000 1293 4221 008
2.    Mε την ένδειξη «Γάζα», στους ακόλουθους τραπεζικούς λογαριασμούς της Fair Planet (http://www.fairplanet.gr) :
Eurobank: ΙΒΑΝ: GR8502600330000240200779027
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα: ΙΒΑΝ: GR24 0110 1530 0000 1534 8010 164
Τράπεζα Πειραιώς: ΙΒΑΝ: GR74 0172 0380 0050 3803 4274 113
Σχετικά με online δωρεά: http://www.fairplanet.gr/cms/index.php
 
Λίστα των φαρμάκων έχει δοθεί και σε όλα τα φαρμακεία του νησιού μας:

Atropine amp, Buscopan buscopan plus, Octinum, nopar, Zantac και συναφή, Losec, Pariet, zurcazol, Controloc kai συναφή, Aludrox  και συναφή, Duphalac, Nujol, Glycerin sup και συναφή, Imodium, primperan, Inderal, tenormin, lopresor, Digoxin, Norvask adalat,και συναφή, Accupron vascase, triatec diovan ή συναφή με ή χωρίς διουρητικό, Lasix, aldactone, Salospir, aspirine, iscover ή συναφή, Xylocaine 2%, Aerolin ή συναφή, Pulmicort ή συναφή, Atrovent, Lumidrops, epanutin, depakin, Madopar, Glycophage, Daonil, solosa, diamicron, Medrol, Prezolon, Decadron, Solumedrol, Voltaren και συναφή, Brufen, mesulid, fortathrin ή συναφή, Lonarid, lonalgal, Depon  και συναφή, Ceclor ,  zinadol, procef, amoxil, augmentin, Briklin, Vibramycin, Dalacim, Klaricid και συναφή, Septrin Bactrimel, Flazyl και συναφή, Ciproxin,  Norocin, Avelox, tavanic, Akineton, Aloperidine, Zyloric, zylapour, Colchicine, Αντιβιοτικές αλοιφές πχ .Betadine, Bactroban ,Fusidin η Fusicort, Hibitane, betadine,cetavlon ή συναφή, Όλες οι βιταμίνες, Calcioral, mega calcium, Intelecta, carnil, ή συναφή, Mag2, ή συναφή, Όλα τα σκευάσματα σιδήρου, Manitol 20%, ClNa 0,9 %, Ringer Lactate., Ca  Γλυκονικό  αμπ10 ml , 10%, Dextose    5%, Calorose, Κάλιο     ΚCl   αμπούλες των  10 % και των 7,45, NaCl  amp 10ml διαλύματος 15%, και 5,83%, Water for inj, Διττανθρακικά των  4% και των 8,4%, Ουροκαθετήρες διαφόρων μεγεθών, Γάντια όλα τα μεγέθη,  Lavin, Ράμματα όλων των μεγεθών, Γάζες όλων των μεγεθών, Φλεβοκαθετήρες/ πεταλούδες, Λευκοπλάστη Adhesive Tape, Μάσκες Νεφελοποιητή, Γυψόγαζες, Σύριγγες και βελόνες όλων των ειδών, Ουροσυλλέκτες Urine Bags, Γάντια αποστειρωμένα όλα τα μεγέθη, Γυαλάκια οξυγονοθεραπείας, Μάσκες οξυγόνου με δοχείο για νεφελοποίηση, Χειρουργικές λάμες Surgical Blades, X-Ray Film.
 
 
www.drasi-politon-tinou.gr
 
 

Το κράτος δολοφονεί ξανάRomanos_Drasi_PolitonΈξι χρόνια μετά την κρατική δολοφονία του δεκαπεντάχρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, το κράτος ετοιμάζεται να δολοφονήσει ξανά. Ο κρατούμενος αναρχικός αγωνιστής Νίκος Ρωμανός, μετά την ζωή του φίλου του, ετοιμάζεται να χάσει και την δική του, κάνοντας απεργία πείνας ως μία ύστατη προσπάθεια να διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματά του. Το αίτημά του είναι απλό, ζητά τις απαραίτητες νόμιμες άδειες ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής όπου πέρασε δίνοντας εξετάσεις μέσα από την φυλακή. Το αυταρχικό κράτος αρνείται. Ο Ρωμανός απαντά.Περισσότερα: Το κράτος δολοφονεί ξανά

Υποκατηγορίες

Συντονιστικό Κυκλάδων