Αρχική - Εμείς - Οι δράσεις μας

Δράσεις

4o Αντιφασιστικό Φεστιβάλ - Πύργος ΤήνουΚαλοκαίρι 2016 κι η φασιστική απειλή καλά κρατεί. Η μάχη ενάντια στον φασισμό στην Ελλάδα είναι σήμερα περισσότερο απαραίτητη από ποτέ καθώς

α. οι νεοναζί της χρυσής αυγής έχουν αποφυλακιστεί και η δίκη τους δεν έχει τελειώσει

Παρά τις νομικές απαγορεύσεις τα κατηγορούμενα στελέχη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης συμμετέχουν σε πολιτικές συγκεντρώσεις και συνεχίζουν να φιλοτεχνούν την πλαστή αντισυστημική και πατριωτική εικόνα τους.

β. οι αριθμοί προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν στην χώρα αυξάνονται

Οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι που η ανάγκη του οδήγησε να βρεθούν στην Ελλάδα παρουσιάζονται ως η αιτία του προβλήματος και όχι ως το αποτέλεσμά του, όπως πραγματικά είναι. Από την “αριστερή” κυβέρνηση που τους μαντρώνει, έως τα ακροδεξιά blogs και sites που τους παρουσιάζουν ως τέρατα, συνεισφέρουν όλοι στην στροφή της ελληνικής κοινωνίας εναντίον τους με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να βλέπουν τον φασισμό ως λύση.

γ. η ευρωσκεπτικιστική ακροδεξιά στην Ευρώπη κερδίζει συνεχώς έδαφος

Η έξοδος από την ΕΕ παρουσιάζεται ως ανάγκη να προστατευτούν τα έθνη και η θρησκεία από τις ορδές των μουσουλμάνων αλλοεθνών και όχι ως ο τρόπος να ανατραπούν οι αντιλαϊκές πολιτικές των κρατών μελών της. Μετά την παραχάραξη του αποτελέσματος του ελληνικού δημοψηφίσματος από την “αριστερή” κυβέρνηση η ακροδεξιά λυμαίνεται το αποτέλεσμα του βρετανικού και οι φασίστες πανηγυρίζουν.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να κλιμακώσει τις προσπάθειες για

- να δείξει την πραγματική ναζιστική φύση της χρυσής αυγής
- να κάνει πράξη την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες
- να καταδείξει τα ταξικά αίτια της προσφυγιάς και της μετανάστευσης
- να αποδομήσει τα ακροδεξιά μυθολογήματα της καθαρότητας του έθνους και της φυλής
- να παρουσιάσει την ανάγκη για αποδέσμευση από την ΕΕ ως ανάγκη για δημοκρατία


Με τις σκέψεις αυτές σας καλούμε να συμμετέχετε στο 4ο αντιφασιστικό φεστιβάλ στην πλατεία του Πύργου της Τήνου, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιούλη στις 21.00.

ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ
ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Σάββατο 2 Ιούλη στις 21.00

Κυριακή 3 Ιούλη στις 21.00

ΟΛΟΙ /-ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ


ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ

ΟΛΟΙ /-ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 10:30

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΤΗΝΟ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Περισσότερα: ΟΛΟΙ /-ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ

Κάλεσμα στον Παντελή Θαλασσινό

Παντελής Θαλασσινός


To προσεχές Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, ο Παντελής Θαλασσινός - ο γνωστός, σε όλους μας, καλλιτέχνης του «έντεχνου» χώρου - θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ Ούτι, που οργανώνει το Kalman Sultanik Confederation House της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ενωμένων Σιωνιστών (World Confederation of United Zionists), στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ. Ο Σιωνισμός, παρ’ ότι διατείνεται ότι αποτελεί εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα για τους εβραίους, στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία αποικιοκρατική πρακτική, υπεύθυνη για την εθνοκάθαρση των Παλαιστίνιων, μιας και δημιούργησε ένα κράτος σε μια χώρα που οι κάτοικοί της, ήταν στη μεγάλη τους πλειοψηφία Παλαιστίνιοι, εκτοπίζοντάς τους, καταπιέζοντάς τους και δολοφονώντας τους, ακόμα και σήμερα. Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ενωμένων Σιωνιστών, μετά την εθνοκάθαρση την οποία έχουν υποστεί οι Παλαιστίνιοι, καλεί σε μετανάστευση στο Ισραήλ τους εβραίους όλης της γης, ενώ απαγορεύεται στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες η επιστροφή στην πατρίδα τους και όσοι έχουν μείνει εκεί τελούν υπό εκτόπιση.

Το φεστιβάλ επιχορηγείται από την Ισραηλινή κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, τον Δήμο της υπό Ισραηλινής κατοχής Ιερουσαλήμ, και άλλους θεσμούς που συνεργούν σε πρακτικές του σκληρού αυτού καθεστώτος που αντιβαίνουν στη διεθνή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο «Δήμος της Ιερουσαλήμ» έχει συνεργήσει στα πιο βίαια κεφάλαια εθνοκάθαρσης των Παλαιστίνιων πολιτών της Ιερουσαλήμ από το 1967. Η Ισραηλινή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη συνεχή και εντατική αποικιοκρατική επίθεση εναντίον των Παλαιστίνιων από τον θανάσιμο αποκλεισμό της Γάζας, τον εκτοπισμό χιλιάδων Παλαιστίνιων από την Κοιλάδα του Ιορδάνη και άλλες ευρύτερες περιοχές της Δυτικής Όχθης, τον εμπρησμό τζαμιών με απόλυτη ατιμωρησία, και την ενίσχυση του Απαρτχάιντ ψηφίζοντας ρατσιστικούς νόμους που εξαλείφουν την ταυτότητά και την ίδια την ύπαρξη των Παλαιστινίων.

Ο οργανισμός που διοργανώνει το φεστιβάλ, φαινομενικά προβάλλει τη «συνύπαρξη» προσφέροντας τη σκηνή του και σε Άραβες καλλιτέχνες, αποφεύγοντας να τους ονομάσει ως αυτό που είναι, δηλαδή Παλαιστίνιους. Με τον τρόπο αυτό, αρνείται στους Παλαιστίνιους το πιο ταπεινό αίτημα να είναι ένας λαός σαν όλους τους άλλους. Αποσιωπά και ακυρώνει τον πολιτισμό και την παράδοση του λαού αυτού. Ενός λαού που αγωνίζεται και αντιστέκεται με κάθε μέσο - όπως δικαιούται να κάνει - και έχει ανάγκη από την υποστήριξη όλου του κόσμου. Ένας από τους τρόπους αντίστασης, τον οποίο έχουν προτείνει 170 παλαιστινιακές οργανώσεις, με κάλεσμά τους προς τους πολίτες της διεθνούς κοινότητας, είναι να συμμετάσχουν σε μια εκστρατεία για Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό Μποϊκοτάζ του Ισραήλ, βασισμένο στα πρότυπα της διεθνούς εκστρατείας μποϋκοτάζ ενάντια στο καθεστώς Απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής.

Εμείς, ως Δράση Πολιτών Τήνου, αγωνιζόμενοι για την ανατροπή κάθε πολιτικής που εκμεταλλεύεται τους λαούς και οδηγεί στην εξαθλίωσή τους, συμμετέχουμε στην εκστρατεία μποϊκοτάζ ενάντια στο καθεστώς Απαρτχάιντ του Ισραήλ, όχι γιατί νομίζουμε ότι είναι το μόνο ρατσιστικό και καταπιεστικό καθεστώς στον κόσμο, αλλά γιατί ανταποκρινόμαστε στην έκκληση των αγωνιζόμενων Παλαιστινίων και καλούμε τον Παντελή Θαλασσινό να ακυρώσει τη συμμετοχή του σε ένα Φεστιβάλ που δημιουργήθηκε από ένα ιμπεριαλιστικό, φασιστικό καθεστώς, για να προωθήσει και να ωραιοποιήσει την «εικόνα» του στο διεθνές πολιτιστικό γίγνεσθαι. Με τη συμμετοχή του, στο Φεστιβάλ Ούτι, ο Παντελής Θαλασσινός, ένας καλλιτέχνης που έχει αυτοπροσδιοριστεί ως εχθρός του ιμπεριαλισμού, θα στείλει το μήνυμα ότι αγνοεί την Παλαιστινιακή Καμπάνια για το Πολιτιστικό και Ακαδημαϊκό Μποϋκοτάζ και το κάλεσμά της «Ας Μποϋκοτάρουμε το Φεστιβάλ Ούτι της Ιερουσαλήμ – ενσάρκωση του Σιωνιστικού πολιτιστικού ιμπεριαλισμού» και συναινεί με τον εχθρό του. Το μήνυμα ότι αντιτάσσεται στο προπύργιο της πραγματικής αλληλεγγύης και ισότητας μεταξύ των λαών.

Συντονιστικό Κυκλάδων